hoveniersacademie info hoveniersacademie mail hoveniersacademie pdf hoveniersacademie workshops hoveniersacademie workshop

Meest gestelde vragen

September 2021 starten cursussen en opleidingen in groepsverband conform de richtlijnen van de anderhalvemetersamenleving.

Waar wordt de cursus gehouden?
Is deze cursus geschikt voor mij / het bedrijf?
Heb ik een vooropleiding nodig?
Is er nog een vervolg op de cursus?
Kunnen meerdere deelnemers van het bedrijf dezelfde cursus volgen?
Worden de cursussen ook in-company gegeven?
Waar bestaat het cursusmateriaal uit?
Hoe zien de lessen eruit?  

 

Waar wordt de cursus gehouden?

De cursus wordt gegeven op een centrale locatie in Nederland; Gasterij de Os en het Paard te Deil.
terug naar boven

Is deze cursus geschikt voor mij / het bedrijf?

Ja, de cursus is een aanrader voor iedereen die het beste uit zichzelf én het bedrijf wil halen. Deelnemers werken onder andere als Projectleider, Directievoerder, Toezichthouder, Beheerder, Bestekschrijver, Werkvoorbereider bij Ingenieursbureau's, Gemeenten, Provincies, Waterschappen, detacheringsbedrijven en overige opdrachtgevers. 
terug naar boven

Heb ik een vooropleiding nodig?

Nee, de kennis die u heeft volstaat. In de cursus leert u dat wat u nodig heeft om verder te professionaliseren. 
terug naar boven

Is er nog een vervolg op de cursus?

Jazeker. Op de laatste cursusdag ontvangt u een individueel opleidingsadvies. Desgewenst schrijft de docent een maatwerkvoorstel. 
terug naar boven

Kunnen meerdere deelnemers van het bedrijf de cursus volgen?

Ja, twee deelnemers van hetzelfde bedrijf leren meer dan één. Ieder haalt uit een cursus de resultaten die hij of zij in het werk kan gebruiken. Bovendien zet deze cursus de deelnemers stevig aan het denken. Deze resultaatgerichte bewustwording met een collega delen biedt extra voordelen bij het toepassen in het bedrijf.  In company cursussen behoren uiteraard ook tot de mogelijkheden.
terug naar boven

Worden de cursussen ook in-company gegeven?

Jazeker, zowel voor meerdere deelnemers van hetzelfde bedrijf als voor één deelnemer. Waarbij het programma wordt toegepitst op de werksituatie van het opdrachtgevende. Voor vragen en prijsopgave bel 0513 - 631010 Joost van Dijk vertelt  graag meer over de mogelijkheden.
terug naar boven

Waar bestaat het cursusmateriaal uit? 

Iedere deelnemer ontvangt een syllabus. Deze bestaat uit circa 160 pagina's tekst en afbeeldingen, ingedeeld per hoofdstuk.
terug naar boven

Hoe zien de lessen eruit?

Van af het eerste moment leert u werkendewijs. U vergelijkt uw werkwijze met de praktijkvoorbeelden uit de cursus en met die van collega-deelnemers. De cursusleider voorziet u van praktische tips, feed-back en adviezen op de bestaande werkwijze. Met hem en de collega-deelnemers bespreekt u een "best-practice" werkwijze voor het aansturen van aannemers en anderen. In de tussentijdse werkdagen past u de opgedane kennis en informatie toe. Iedere cursusdag start met het bespreken van de opgedane ervaringen uit de afgelopen periode. Deze ervaringen verbindt de cursusleider met de lesstof van die dag.
terug naar boven

meer lezen

Curriculum Vitae

Joost van Dijk is gespecialiseerd in de bedrijfsvoering en organisatie van bedrijven werkzaam in de inrichting en beheer van openbare ruimte en infrastructuur. Als adviseur, opleider en interim-manager beschikt hij over een brede ervaring in het organiseren van bedrijven en projecten. Vanaf het initiëren en ontwikkelen van ideeën en plannen tot en met het realiseren, beheren, onderhouden en renoveren. Als geen ander is hij in staat om samen te werken met technisch geschoolde medewerkers. Ieder op passende wijze aan te spreken op hun intrinsieke motivatie en hen deelgenoot te maken van nieuwe ontwikkelingen en projecten. Inmiddels is hij 35 jaar directeur-eigenaar van Groene Technieken en sinds 2012 van de HoveniersAcademie.

Wie zijn de cursisten directievoeren?

De cursus Directievoeren is in het voorjaar van 2008 ontwikkeld en vanaf dat moment via www.groenetechnieken.nl aangeboden. In september 2008 startte de eerste aflevering. In opdracht van de RET, het openbaar vervoerbedrijf in de regio Rotterdam, verzorgde Groene Technieken BV een maatwerkaflevering voor de directievoerders, toezichthouders en werkvoorbereiders van de afdelingen Beheer & Ontwikkeling en Onderhoud Infrastructuur.